Van NAVIA naar NOYA
Via internet lezen we in de Gazet van Antwerpen, dat er deze
morgen in België zo’n 400km file was.Ik ben een beetje verlegen dat wij hier zoveel plaats hebben
op de autostrade.We rijden bijna helemaal alleen, zalig.
Geen enkele auto heeft problemen om een andere voorbij te steken, plaats genoeg, wij hebben al 100 km gereden zonder één keer van snelheid te moeten veranderen het is hier cruise controle instellen op de gewenste snelheid en rijden maar.
Noya, een oud stadje, in een baai gelegen met een schattig
gotisch kerkje San Martiño, uit de 15de eeuw.
We verblijven er 4 dagen en hebben vanuit onze staanplaats zicht op de baai, een inham van de zee, die voor het grootste gedeelte door
hoge heuvels is omringd.
We zien rechts en links van ons een wandel boulevard die de plaatselijke bevolking dagelijks gebruikt om hun conditie te trainen
door over en weer te wandelen aan een hoog tempo of te joggen.
Wat ons van NOYA vooral zal bijblijven is de spontane vriendelijkheid van de
café bazinnen, eentje begon onmiddellijk uit te leggen wat er aan deze Noord-west
kust allemaal te zien is.
Ze neemt haar smartphone en wijst op google maps aan waar
deze interessante plaatsen te vinden zijn, hoe we er naartoe
moeten rijden, hoeveel bruggen we over moeten herhaalt ze wel vier keer. Nadat
ze verschillende plaatsen heeft aangewezen schrijft ze het netjes voor ons op. MUROS - LOUROS - LIRA - EZARO (cascade) - CARNOTA - HORREO - CARNOTA - CEE - FINISTERRE - MUXIA - CAMARINAS.
Een ander café bazin die vloeiend Frans spreekt, begon spontaan een hele uitleg te doen.
We worden in Noya nog goed bediend ook, bij al wat we drinken, geven ze een gul gevuld bordje met tapa’s, zoals; choros of een kleine belegde sandwich of 2 stukjes cake per persoon of een schoteltje met een warme aardappel een beetje groene kool en kleine stukjes vlees.
Ook kunnen we hier dagelijkst genieten van vers geperst fruitsap. In het warenhuis Mercadona op 2 minuten van onze camperplaats gelegen zien we aan de fruitafdeling een automatische fruitperser staan met daarnaast lege plastieke flessen van 1 liter en ½ liter die je zelf kan vullen door een fles onder de automaat te plaatsen, en op een top te drukken zodat de appelsienen beginnen te rollen en het geperst sap in onze fles komt. Heerlijk alle dagen vers fruitsap.
Een ander café bazin die vloeiend Frans spreekt, begon spontaan een hele uitleg te doen.
We worden in Noya nog goed bediend ook, bij al wat we drinken, geven ze een gul gevuld bordje met tapa’s, zoals; choros of een kleine belegde sandwich of 2 stukjes cake per persoon of een schoteltje met een warme aardappel een beetje groene kool en kleine stukjes vlees.
Ook kunnen we hier dagelijkst genieten van vers geperst fruitsap. In het warenhuis Mercadona op 2 minuten van onze camperplaats gelegen zien we aan de fruitafdeling een automatische fruitperser staan met daarnaast lege plastieke flessen van 1 liter en ½ liter die je zelf kan vullen door een fles onder de automaat te plaatsen, en op een top te drukken zodat de appelsienen beginnen te rollen en het geperst sap in onze fles komt. Heerlijk alle dagen vers fruitsap.
Hallo Jeannine & Ludo, jullie hebben al mooie plaatsen bezocht, dank voor de vele foto's. Jullie moeten zich vooral niet haasten om in Zuid Spanje te geraken, vandaag regent het met momenten pijpenstelen en de komende dagen worden vrij fris, volgens Meteovista wordt het maar 16-17°C.
BeantwoordenVerwijderengroetjes vanuit Rincon de la Victoria!
Toch volgen we jullie weerbericht op de voet en we vergelijken met waar wij zijn, het is in Rincon altijd beter weer. Na nieuwjaar als het in Portugal te koud wordt komen we naar het zomerse Rinçon.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes vanuit Tomar
Ludo en Jeannine